NAJLEPSZE
KARNAWAŁOWE DRINKI Z WÓDKĄ
KOLOROWE I ZAKRĘCONE. WSTRZĄŚNIĘTE LUB ZMIESZANE. ZIMNE I GORĄCE. NA KARNAWAŁOWE SZALEŃSTWO NAJLEPSZE SĄ POMYSŁOWE DRINKI.

 

 

FINLANDIA FROSTBITE PITCHER           

160 ml Finlandia® Grapefruit Vodka

240 ml soku żurawinowego

240 ml lemoniady

80 ml świeżego soku z cytryn

4 chlusty Angostura

Garnish: Świeże jagody i maliny

Wlej do kufla wszystkie składniki,
dodaj świeże jagody i maliny,
dosyp lodu do pełna.
Całość delikatnie zamieszaj.

FINLANDIA BLOODY MARY                  

20 ml Finlandia® Vodka
20 ml Finlandia® Lime Vodka
10 ml świeżego soku z cytryny
3 krople sosu Tabasco
2 chlusty sosu Worchester
pieprz i sól
80 ml soku z pomidorów
Garnish: łodyga selera

Wlej do szejkera 20 ml Finlandia® Vodka, 20 ml Finlandia® Lime Vodka, 10 ml świeżego soku z cytryny, 3 krople sosu Tabasco, 2 chlusty sosu Worchester oraz 80 ml soku z pomidorów. Dodaj szczyptę pieprzu i soli. Wsyp lód, a następnie całość wyszejkuj. Przelej przez sitko do kieliszków
i udekoruj łodygą selera.

 

FINLANDIA HOT TULI    

40 ml Finlandia Redberry Vodka

2 łyżeczki cukru

1 chlust Angostura Bitters

120 ml gorącego soku jabłkowego

Garnish: laska cynamonu lub plasterek pomarańczy

 

Do wysokiej szklanki wypełnionej gorącym sokiem
jabłkowym wlej po kolei wszystkie składniki i zamieszaj.

 

 

REDBERRY MANHATTAN    

40 ml Finlandia® Redberry Vodka

1 chlust likieru jeżynowego Chambord

1 chlust soku jabłkowego

Dekoracja: plasterek jabłka i jeżyna


Do kieliszka koktajlowego wlej Finlandia®
Redberry Vodka, likier jeżynowy Chambord
i sok jabłkowy. Delikatnie wymieszaj,
udekoruj plasterkiem jabłka i jeżyną.

GRAPEFRUIT JULEP  

40 ml Finlandia® Grapefruit Vodka

5 ml świeżego soku z różowego grejpfruta

5 ml świeżego soku z limonki

15 ml syropu miodowego

5 ml świeżego soku z granatu

1 gałązka świeżej mięty

Dekoracja: gałązka mięty

 

Aby uzyskać syrop miodowy, zmieszaj miód
z wodą w proporcjach 1:2.
Do wysokiej szklanki wlej Finlandia® Grapefruit
Vodka i sok z granatu, wrzuć miętę i delikatnie
ugnieć. Dodaj lód i pozostałe składniki. Zamieszaj
i udekoruj gałązką mięty.

 

GINGER SNAP  

40 ml Finlandia® Blackcurrant Vodka

20 ml świeżego soku z limonki

60 ml soku jabłkowego

20 ml syropu miodowego

1 cm świeżego imbiru

Dekoracja: czerwona porzeczka i imbir


Do wysokiej szklanki wlej Finlandia® Vodka
i syrop miodowy, wrzuć imbir i delikatnie ugnieć.
Dodaj lód i pozostałe składniki. Zamieszaj i udekoruj
plasterkiem imbiru i gałązką czerwonej porzeczki.

 

 

MANGO KULTA

40 ml Finlandia® Mango Vodka

60 ml soku jabłkowego

60 ml 7UP®/Sprite®

Garnish: ćwiartka limonki


Do wysokiej szklanki wypełnionej
lodem wlej po kolei wszystkie składniki,
zamieszaj i udekoruj limonką.

 

 

BLACKCURRANT BREEZE   

40 ml Finlandia® Blackcurrant Vodka

60 ml soku żurawinowego

60 ml soku grejpfrutowego

Garnish: ćwiartka limonki


Do wysokiej szklanki wypełnionej lodem wlej
po kolei wszystkie składniki, zamieszaj
i udekoruj limonką.