KUCHENNE
TRENDY
ZATARCIE GRANICY MIĘDZY KUCHNIĄ, A SALONEM. PODŚWIETLONY STRUMIEŃ WODY, CZARNE PŁYTY GAZOWE, CZY ZLEWOZMYWAK BĘDĄCY CZĘŚCIĄ WYPOSAŻENIA SALONU. TO TYLKO NIEKTÓRE Z TRENDÓW KUCHENNYCH.

Kuchnia i salon w jednym


Spotkaniom towarzyskim sprzyja moda na wspólne gotowanie. Otwarta na inne pomieszczenia kuchnia i znaczna powierzchnia pozwalają zebrać się w jednym miejscu sporemu gronu ludzi. Również odpowiedni projekt zabudowy sprawia, że to miejsce może przejąć rolę salonu. Producenci już dawno dostrzegli nowe sposoby wykorzystania kuchni. Dlatego pojawiły się wyspy przechodzące w wygodny stół, przy którym komfortowo może zasiąść nawet kilka osób. W mniejszych pomieszczeniach można spotkać zamontowany na wyspie barek. Stosowane są także bardziej tradycyjne rozwiązania jak klasyczny stół. Staranne rozplanowanie zabudowy kuchennej zwiększa komfort przyrządzania osiłków i przyjmowania gości. Aby urozmaicić wystrój, wprowadza się kontrastowe wykończenia detalii przeszklenia służące za dekoracyjną zastawę.

Lodówka z tablicą


Chłodziarko-zamrażarka BlackBoard Edition firmy Miele ze specjalną powierzchnią pełniącą funkcję tablicy, zmienia centrum zarządzania domem na bardziej praktyczne i eleganckie.

Ekspres do kawy i herbaty - precyzyjne przygotowanie.

Ekspres Miele przyrządza aż 20 rodzajów gorących napojów. W przypadku herbaty ekspres automatycznie wybiera odpowiednią temperaturę w zależności od rodzaju naparu. Do wyboru są herbata ziołowa, owocowa, zielona i czarna. Oferuje on nowe napoje takie jak Long black, Caffe Americano, Cafe au lait, Flat white, Espresso macchiato i Cappuccino Italiano, Kawę czarną, Espresso, Ristretto, Cappucino, Caffe Latte, Latte macchiato. Każdy znajdzie tu coś dla siebie!

Klasyczny, czarny, błyszczący robot Electrolux


Robot planetarny zajmuje mało miejsca w kuchni oraz pomaga oszczędzić czas, który poświęcamy na przygotowywanie posiłków. Ubicie kremu czy wymieszanie makowego ciasta specjalnym hakiem zajmuje chwilę – bez konieczności brudzenia kolejnych naczyń. Dodatkową zaletą robota Kitchen Assistent jest możliwość jego rozbudowy o dodatkowe końcówki – szatkownicę do warzyw, maszynkę do mielenia mięsa czy przystawki do robienia różnego rodzaju makaronów: tradycyjnego, tagliatelle oraz lasagne. Niezależnie od tego, jakich tajemniczych składników użyjemy, liczy się przede wszystkim świąteczny czas w gronie rodziny.

Zlewozmywak częścią wyposażenia salonu

Półtorakomorowy zlewozmywak do podbudowy Kubus 160 wyróżnia minimalistyczne wzornictwo i szwajcarska jakość. Dzięki dużej, głębokiej komorze głównej zapewnia również najwyższy komfort użytkowania. Na szczególną uwagę zasługuje materiał, z jakiego został wykonany. Masa ceramiczna Fraceram, opatentowana przez firmę Franke, charakteryzuje się bardzo dużą wytrzymałością, jest łatwa w codziennej pielęgnacji oraz niezwykle odporna na zarysowania, niskie i wysokie temperatury czy uderzenia, wynikające z codziennego użytkowania zlewozmywaka.

Hit w salonie

Płyta do zabudowy Freggia to prawdziwy hit sprzedażowy w salonie Freggia. Frontalne umiejscowienie palnika turbo – potrójna korona w połączeniu z przesuniętymi w prawo pokrętłami, zapewnia zwiększoną powierzchnię do gotowania w porównaniu do klasycznych modeli – jest to dodatkowy atut, który cieszy się wielkim uznaniem klientów. Dzięki temu udogodnieniu możemy użyć bardzo dużego naczynia dla głównej potrawy, a jednocześnie gotować w garnkach o standardowym rozmiarze – co znacznie skróci czas przyrządzanych potraw.

Podświetlony strumień wody

Bateria Franke z wyciąganą wylewką to idealne połączenie szwajcarskiej jakości i ekstrawagancji, wyrażonej w oryginalnym wykończeniu, precyzji wykonania oraz opływowej, smukłej formie Posiada trwałą głowicę ceramiczną KWC, perlator Neoperl Cascade z elastycznym sitkiem KWC JETCLEAN zaprojektowanym w taki sposób, by samo używanie baterii zapobiegało osadzaniu się drobinek wapnia, które mogą blokować przepływ wody. Nowatorskim rozwiązaniem zastosowanym w KWC ZOE jest technologia LUMINAQUA® LED, która spektakularnie podświetla strumień wody.