KREM Z SUSZONYCH 
BOROWIKÓW


PYSZNY, POŻYWNY I PROSTY  W PRZYGOTOWANIU. WYSTARCZY  KILKA SKŁADNIKÓW BY ROZKOSZOWAĆ SIĘ DELIKATNYM KREMEM BOROWIKOWYM.


Składniki:

jeden litr bulionu
100 g suszonych borowików
150 ml śmietanki 30%
przyprawy: sól, pieprz

Dodatki:
posiekana natka pietruszki
makaron lub grzanki

Przygotowanie:

Borowiki zalać letnią wodą i odstawić na 30 minut. 
Grzyby wraz ze zbrązowiałą wodą dodać do bulionu*
i gotować na małym ogniu przez około pół godziny. 
Dodać śmietankę. Zmiksować dokładnie, do momentu
uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić solą
i pieprzem, według własnego uznania. Podawać
z posiekaną natką pietruszki lub makaronem
czy grzankami. Smacznego!

*Jeżeli korzystasz z bulionu w kostce, dodaj
marchewkę i cebulę.

   meskichdanniewin.blogspot.com